Boeken

Perdido Explorer

Fill 1 Created with Sketch.
Mountains & Hikes
Individuele reis
  • Leeftijd
    12+
  • Dagen
    op maat
  • Prijs
    Vanaf € 927

Spaans avontuur in klein gezelschap

Boek deze trip

Plezier per hoogtemeter

Beestige beklimmingen, trekkings waar je helemaal zen van wordt én het gemak van je eigen Nederlandstalige gids: Perdido Explorer is de actieve gezinsvakantie bij uitstek voor gezinnen die de intense natuur enkel met het eigen gezin willen ervaren. Maak kennis met de knapste bergsporten in de Ordesa-regio, met genoeg adempauzes om van de omgeving te genieten. Het hoogtepunt? De 2-daagse beklimming van de Monte Perdido (3.355m)!

Door ons geregeld
Onvergetelijke momenten, door ons geregeld
Alle bergavonturen
Proeven van alle bergavonturen
Zenmomenten
Avontuur en zenmomenten
Waterratten
Voor de echte waterratten
Gidsen en animatie
Nederlandstalige gidsen & animatie
Optie
Enkel met je eigen gezin

Een ideaal reis-scenario

Dag

1

Meet & greet met je privé-gids

Vandaag start een onvergetelijk familie-avontuur. Je komt op eigen houtje toe en verkent het casa rural of hotel. Eens geïnstalleerd ontmoet je de gids die je gezin een hele week mee op sleeptouw neemt. ‘s Avonds nip je van je eerste verfrissende apero, genietend van de sterrenhemel en gevolgd door een eerste culinaire hoogvlieger.

Dag

2

Canyoning, de koningin der bergsporten

Na een ontbijt om je vingers bij af te likken trekken we op verkenning in de Pyreneeën. We zoeken een rotswand uit en leren jou en je kids werken met touwen, gordels en musketons. Na de eerste initatie trekken we meteen een canyon in, waar jullie als pro’s aan een rotswand hangen en gezwind richting begane grond afdalen. Er is tijd genoeg om het uitzicht volledig in je op te nemen.

Dag

3

Spectaculair klimplezier in Laspuña

Vandaag tovert Family Adventure je gezin om tot een bende ware rotsklimmers. Hoogtevrees aan de kant, touwen in de aanslag, weg zijn we! Het klimmassief van Laspuña wordt letterlijk en figuurlijk onze hangout voor vandaag: we zoeken er een uitdagende route uit die iedereen aankan, zetten koers naar de Barranco Val, en wagen ons aan een spannende rappel en deathride.

Dag

4

De eerste klim naar de refuge van Goriz (2.200m)...

Vandaag start een legendarische tweedaagse! Het hoogtepunt: de Monte Perdido. We springen een lokale bus op, die ons in enkele minuten vanuit Torla tot op de Pradera de Ordesa brengt (1.320m), in het Nationaal Park. Van hieruit starten we onze tocht naar de refuge van Goriz (2.200m). We bereiden ons voor op de fenomenale beklimming van morgen, en op de rust van een hooggelegen berglandschap.

Dag

5

..en vervolgens verder naar de Monte Perdido (3.355m)!

Na een heerlijke nachtrust in de refuge staan we vroeg op (6u), om vervolgens met volle moed aan onze klim te beginnen. Gepakt en gezakt ontwaak je met de zon op je snoet, terwijl de frisse berglucht energie naar je benen voert. Stapje per stapje geraken we dichter bij ons doel: de derde hoogste top van de Pyreneeën, waar ons een fenomenaal zich wacht en je je letterlijk in de wolken voelt. Klim en relax!

Dag

6

Kajak op een schitterend bergmeer

Peddels in de aanslag! Vandaag doen we iets heel bijzonders: we zweven met onze kajaks op het water langs het verdronken dorp Mediano. Als je geluk hebt staat het water net laag genoeg om door de ramen van de oude kerk te varen! ‘s Namiddags zetten we koers naar de monding van de Usía canyon voor nog meer coole sprongen en spannende glijbanen.

Dag

7

Explorer Canyoning: ontzagwekkende kloven

Bottines geknoopt, stevig ontbeten: let’s go! Marcheer langs diep ingesneden canyons waar Moeder Natuur jarenlang vrij spel kreeg. Speciale gesteentes wekken verwondering op bij jezelf en je kids, je weet wat er leeft en groeit en ervaart volledige vrijheid. Zoek je liever de fysieke uitdaging op? Dan is een sportieve canyoning ook een mogelijkheid. Kies zelf voor inspanning of ontspanning.

Dag

8

Klaar voor de terugtocht

Met de drankjes van de avond ervoor nog in je benen, schuif je aan voor een laatste royaal ontbijt in een adembenemend kader. Gepakt en gezakt met tal van nieuwe reiservaringen ben je klaar voor de terugtocht.

Op maat van jouw kids

Accommodaties

Elke accommodatie heeft z'n eigen charmes, de keuze ligt bij jou!

Leer hier de mogelijkheden kennen.

Familietent

Familietent

Chalet

Chalet

Casa Rural

Casa Rural

Hotel

Hotel

Afreisdata 2023

Dagelijks tussen 30 april en 16 september

Prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen accommodaties en de samenstelling van het activiteitenpakket.

Familietent op camping (incl. keuken): richtprijs € 927 pp
Logement in casa rural (excl. maaltijden): richtprijs € 999 pp
Familiekamer in hotel*** (incl ontbijt): richtprijs € 1.165 pp

(Prijzen obv een gezin van 4 personen en obv 7 nachten)

Alle individuele reizen worden op maat gemaakt. Wil je andere activiteiten, een langer of korter verblijf? Dat kan! 

Exclusief

Transport h/t naar Spanje en ter plaatse
Dossierkosten (€ 35 per dossier)

Reisverzekering (optioneel vanaf €24 pp)

Vrijblijvend reisvoorstel

Wat is inbegrepen

Door ons geregeld

Onvergetelijke momenten, door ons geregeld

Jullie focus? Samen ontdekken en samen genieten. Wij regelen de rest.

Optie

Enkel met je eigen gezin

Wil je een privégids & een avontuur met je eigen reisgezelschap. Met jou in gedachten ontwikkelden we onze individuele avonturen.

Gidsen en animatie

Nederlandstalige gidsen & animatie

Gepassioneerde mountaineers, in huis opgeleid, begeleiden je van je eerste afdaling tot je grootste sprong. ‘s Avonds zorgen we voor onvergetelijke animatie.

Zenmomenten

Avontuur en zenmomenten

In onze ‘Mountains & hikes’-trips gaan avontuur én de stilte van de natuur hand in hand. Voor zij die écht tot rust willen komen.

Alle bergavonturen

Proeven van alle bergavonturen

In onze trips voor Adventure Mix maak je kennis met een hele reeks aan bergavonturen, zodat je alles een keertje kan proberen en beleven.

Waterratten

Voor de echte waterratten

In onze ‘Rivers & waterfalls’-trips breng je je tijd door in, op en naast het water. Dring door tot het hart en de ziel van de bergen.

Voor wie?

Dit avontuur is er voor echte berggeiten. Perfect voor gezinnen voor wie avontuur én de rust van de natuur hand in hand gaan. Voor ouders en tieners die het adrenalineshot graag combineren met de stilte van de bergen. Plezier per hoogtemeter!

Eenoudergezin, meeroudergezin of in een nieuwe samenstelling? Onze actieve gezinsvakanties zijn op maat van families, in welke vorm ook. 

Je hebt geen ervaring nodig en geeft zelf het ritme aan. Wil je een dagje overslaan? Onze gidsen kennen het gebied als hun broekzak en delen graag de verborgen parels. 

Download de brochure

Downloaden

Deel deze trip

Start je avontuur.

 

Boeken