Reisverzekering

 ism Allianz Global Assistance

Een bijstandsverzekering (persoonlijke ongevallenverzekering) is verplicht voor alle onze reizen. Ga hiervoor na bij je bestaande of gewenste verzekering of ze de initiatie dekken in de activiteiten in jullie reisprogramma.

Tijdelijke polissen premie polisvoorwaarden infodoc 
Bijstand € 3,3pp/dag Travel Selection IPID
Annulering 6,5% vd reissom Cancellation Only IPID
Annulering & Bijstand 7,95% vd reissom Exclusive Selection  IPID
Jaarpolissen premie polisvoorwaarden infodoc 
Annulering & Bijstand €399/gezin/jaar Travel Service IPID
Annulering & Bijstand, incl wagenbijstand €569/gezin/jaar   Gold Service IPID       

Vergelijk de dekkingen van de tijdelijke polissen en van de jaarpolissen.

Een tijdelijke verzekeringspolis loopt steeds van de vertrekdatum tot de retourdatum zoals vermeld op je bestelbon of reisbevestiging.

Bekijk hier de Covid-19 dekking in tijdelijke en jaarpolissen.
Nog vragen? Je vindt het antwoord in de Allianz Corona-FAQ.

Bijstand bij risicosporten (verplicht)

Bij deelname aan al onze reizen is een geldige bijstandsverzekering verplicht. Indien je zelf reeds over een reisverzekering beschikt, dien je na te gaan of deze de initiatie dekt in alle activiteiten in het door jullie gereserveerde programma. Is dat niet het geval, dan is een bijkomende verzekering noodzakelijk.

Een reisbijstandsverzekering zorgt onder meer voor de terugbetaling van je medische kosten in het buitenland en de nabehandelingskosten terug thuis wanneer je tijdens de reis ziek wordt of een ongeval hebt. Sommigen vergoeden ook opsporings- en reddingskosten, niet onbelangrijk wanneer je naar de bergen trekt.

Er bestaan heel wat reisverzekeringen op de markt. Belangrijk om te weten voor onze avontuurlijke vakanties, is dat sommige verzekeraars de terugbetaling van medische kosten ten gevolge van het beoefenen van een risicosport uitsluiten. Welke activiteiten precies aanzien worden als een risicosport, is voor elke polis verschillend. Vaak gaat het onder meer over rotsklimmen, wandelen over niet aangeduide paden, rafting. Zorg dus zeker dat je de bevestiging hierover van je verzekeraar krijgt.

De bijstandsverzekeringen die wij aanbieden dekken alle activiteiten in ons aanbod. In geval van ziekte of ongeval tijdens je reis helpen wij je met de administratie om je verzekeringsdossier snel en correct in orde te brengen.

Annuleringsverzekering... niet omdat je geen zin hebt om te vertrekken

Wie zijn reis - om welke reden ook - moet annuleren, wordt geconfronteerd met annulatiekosten. Deze kosten ben je sowieso verschuldigd aan de reisorganisator. Hoe onvoorzien of ongelukkig de reden van je annulering ook is, de reisorganisator leeft zeker mee maar heeft uiteraard ook heel wat kosten te dekken. Wil je in geval van annulering je reissom kunnen recupereren dan heb je hiervoor een annuleringsverzekering nodig.

Ieder jaar zijn er jammer genoeg wel enkele families die van hun reis moeten afzien. Niet omdat ze geen zin hebben om te vertrekken, maar omwille van een onvoorziene gebeurtenis. Bovenop de teleurstelling van een reis die niet kan doorgaan, komen dan nog eens de annulatiekosten.Een annuleringsverzekering is uiteraard niet verplicht maar gezien onze ervaringen willen we ze toch sterk aanraden. Een annuleringsverzekering dient uiterlijk binnen de 5 dagen na de reis geboekt te worden.

S. Vanderveken (zomer 2014). "Er was nog nooit iets gebeurd dat ons belette om op reis te gaan en dus sloten we ook dit jaar geen annuleringsverzekering af. Wat er ook gebeurt: op reis gaan doen we sowieso. Drie weken voor ons vertrek brak ik met een werkongeval echter verschillende ribben. Al snel werd duidelijk dat het onmogelijk zou zijn om die zomer op een actieve vakantie te vertrekken. Als zelfstandige werd ik niet enkel geconfronteerd met een inkomstenverlies, maar ook met de annulatiekosten van onze reis die op dat moment 50% van de reissom bedroegen. Dit jaar doen we een tweede poging om naar de Spaanse Pyreneeën te trekken en hoe klein de kans ook is dat het ons een tweede keer overkomt, dit jaar wordt het mét annulatieverzekering.

Meer dan één vakantie per jaar?

Wie meer dan één keer per jaar op vakantie gaat, is meestal goedkoper af met jaarpolis bijstand en/of annulering dan met verschillende, tijdelijke verzekeringscontracten. De jaarpolissen van Allianz werken bovendien met een voordelig gezinstarief. De Gold Service werd al 6 keer verkozen tot het beste bijstandscontract op de markt. Met een annuleringsverzekering, bagageverzekering en uitzonderlijk hoge waarborgen.