Boeken

Individuele gezinsreizen Italië

Italië
Individuele reis
  • Leeftijd
    6+
  • Dagen
    Op maat
  • Prijs
    Binnenkort beschikbaar

Majestueuze bergketens en glasheldere meren

Boek deze trip

Mix en match in Italië

Onvergetelijke pieken, het Ledro meer onder de Italiaanse zon en het gemak van je eigen Nederlandstalige gids. Dolomiti Experience is de ideale reisformule voor actieve gezinnen die de ongerepte natuur in klein gezelschap willen ervaren. Het beste van la dolce vita: avontuur en een A+ verblijf waar je 's avonds helemaal tot rust komt.

Door ons geregeld
Onvergetelijke momenten, door ons geregeld
Alle bergavonturen
Proeven van alle bergavonturen
Zenmomenten
Avontuur en zenmomenten
Waterratten
Voor de echte waterratten
Gidsen en animatie
Nederlandstalige gidsen & animatie
Optie
Enkel met je eigen gezin

Eén van de mogelijke scenario’s voor je reis

DAG

1

Meet & greet met je privé-gids

Vandaag start een onvergetelijk familie-avontuur. Je komt op eigen houtje toe en verkent het familiehotel. Eens geïnstalleerd ontmoet je de gids die je gezin een hele week mee op sleeptouw neemt. ‘s Avonds nip je van je eerste verfrissende apero genietend van de sterrenhemel, gevolgd door een eerste culinaire hoogvlieger.

DAG

2

Canyoning, de koningin der bergsporten

Na een ontbijt om je vingers bij af te likken trekken we op verkenning in de Dolomieten. We zoeken een rotswand uit en leren jou en je kids werken met touwen, gordels en musketons. Na de eerste initiatie trekken we meteen een canyon in, waar jullie als pro’s aan een rotswand hangen en gezwind richting begane grond afdalen.  

DAG

3

Op trektocht in de Dolomieten: jij bent de gids!

Onze gidsen helpen je graag om de perfecte wandeling voor jullie uit te stippelen: lang of kort, vlak of steil, veel zon of liever schaduw... Laat je omgeven door imposante bergmassieven, een nieuwsgierige berggeit en voel je helemaal zen met je gezin tijdens een speelse trekking. Heb je samen de top bereikt, slorp dan even dat duizelingwekkende vergezicht op, terwijl je wolfpack roofvogels spot.

DAG

4

Kajak op het Ledro-meer

Spring de boot in, pak je peddel, en zet vaart op blauwgroen water. Wie dobbert op het Ledromeer wordt getrakteerd op een postkaartjeszicht van groen beboste bergen, stille baaien en vredige stranden. Met de snorkel binnen handbereik kan je op elk moment het spectaculaire leven onder water bewonderen. ‘s Middags stillen we hongerige magen met een royale picknick in het zonnetje.

DAG

5

Stel zelf een topdag samen

Freedoooooooom! Tijdens je vrije dag kies je helemaal zelf je programma. Slenter door smalle straatjes, proef van Italiaanse lekkernijen, ontdek idyllische bergmeertjes of bewonder het schitterende uitzicht. Of je ligt gewoon lekker lui een hele dag aan het zwembad. La dolce far niente! ;)

DAG

6

Hoog en droog op het prachtige touwparcours

Klimgordel aan, uitleg aangehoord, wegop naar boven! We bedwingen het knappe touwenparcours dat volledig door het bos slingert. Je bent uren zoet met deze boswandeling die de grond nooit raakt :-). Hoeveel hindernissen verslaan jullie? 

DAG

7

Via Ferrata naar de Cima Capi

Klik, set, go! Vandaag baan je je een weg langs ladders, trapjes, hang- en touwbruggen om op plekjes te komen waar je tijdens een normale wandeling nooit zou geraken. Einddoel? Cima Capi, een bergtop van waar je een adembenemend uitzicht hebt op het Gardameer. Snuif de berglucht op langs kanjers van valleien, laat je blik vallen op bergdorpjes waar de tijd bleef stilstaan, en deel je spannendste vakantieverhalen met je kids.

DAG

8

Een laatste keer de berglucht opsnuiven

Met de drankjes van de avond ervoor nog in je benen, schuif je aan voor een laatste royaal ontbijt in een adembenemend kader. Neem nog een laatste keer het prachtig landschap in je op en geniet van de frisse berglucht. Gepakt en gezakt met tal van nieuwe reiservaringen ben je klaar voor de terugtocht.

Op maat van jouw kids 

Accommodaties

Elke accommodatie heeft z'n eigen charmes, de keuze ligt bij jou!

Leer hier de mogelijkheden kennen.

Familietent

Familietent

Casa Rural

Casa Rural

Hotel

Hotel

Individuele gezinsreizen 2024 beschikbaar vanaf 1 december!

Vrijblijvend voorstel

Wat is inbegrepen

Optie

Enkel met je eigen gezin

Wil je een privégids & een avontuur met je eigen reisgezelschap. Met jou in gedachten ontwikkelden we onze individuele avonturen.

Gidsen en animatie

Nederlandstalige gidsen & animatie

Gepassioneerde mountaineers, in huis opgeleid, begeleiden je van je eerste afdaling tot je grootste sprong. ‘s Avonds zorgen we voor onvergetelijke animatie.

Alle bergavonturen

Proeven van alle bergavonturen

In onze trips voor Adventure Mix maak je kennis met een hele reeks aan bergavonturen, zodat je alles een keertje kan proberen en beleven.

Door ons geregeld

Onvergetelijke momenten, door ons geregeld

Jullie focus? Samen ontdekken en samen genieten. Wij regelen de rest.

Optie

Neem een reisverzekering

Vallen onze activiteiten niet onder de voorwaarden in je polis voor ‘naam verzekering’, dan kan je steeds via Family Adventure een verzekering afsluiten.

Optie

Kies je vervoer

Kom met je eigen vervoer of laat je voeren in de Family vans. We vertrekken vanuit de verschillende centrumsteden en rijden je naar elk bergavontuur.

Voor wie?

Dit avontuur is er voor gezinnen die alles een keer willen zien én proberen. Denk aan de ultieme kennismaking met de bergen, daar waar adrenaline en natuurlijke schoonheid samenkomen.

Eenoudergezin, meeroudergezin of in een nieuwe samenstelling? Onze actieve gezinsvakanties zijn op maat van families, in welke vorm ook.

Je hebt geen ervaring nodig en geeft zelf het ritme aan. Wil je een dagje overslaan? Onze gidsen kennen het gebied als hun broekzak en delen graag de verborgen parels.

Dolomiti Experience

Download de brochure

Downloaden

Deel deze trip

Start je avontuur.

 

Boeken