home
Escalona en Torla op kaart

DE SPAANSE PYRENEEEN - Ordesa Nationaal Park (Unesco Werelderfgoed)

reizen te midden van unieke stukjes natuur

Bij Family Adventure maak je kennis met enkele van de mooiste stukjes natuur van onze planeet; of het nu de ongerepte canyons van de Spaanse Pyreneeën, de turquoize bergmeren van Noord-Italië of de hoge toppen van de Himalaya zijn. Deze prachtige natuur vormt het speelterrein van al onze Family Adventure-reizen, uiteraard steeds met het grootste respect voor het behoud van al dit moois.

Vergelijk alle reisprogramma's - Meer info over het reisconcept naar de Spaanse Pyreneeën

In de Spaanse Pyreneeën bevinden we ons vlakbij het Nationaal Park Ordesa en Monte Perdido, door Unesco erkend als Werelderfgoed. Dit park beschermt het grootste kalksteengebergte ter wereld met imposante bergptoppen tot 3300m hoog en ijzingwekkende kloven van meer dan 1000m diep.

uitvalsbasis Escalona, Oost-Ordesa Nationaal Park (Spanje)

Ons Family Adventure-kamp in Escalona bevindt zich net voorbij de Frans-Spaanse grens, middenin de Spaanse Pyreneeën, aan de oostelijke rand van het Nationaal Park Ordesa (Unesco Werelderfgoed) en vlak voor het imposante stuwmeer van Ainsa in de provincie Aragon. De spectaculaire Añisclo kloof, die ontspringt aan de voet van het Monte Perdido massief, loopt helemaal uit tot aan de ingang van onze camping. Met in het oosten het Natuurpark Posets-Maladeta en in het zuiden de Sierra de Guara hoeft het dus niet te verbazen dat dit werkelijk een paradijs is voor canyoning, buitensporten en puur avontuur.

Maar ook de camping zelf is een prachtige plaats om uit te rusten van je stevige dag en te genieten van de natuur. Vanuit de Añisclo kloof passeert de Rio Bellos vlak voor de camping waar ze door de natuurlijke baden en makkelijk toegankelijke bedding een perfecte plaats vormt voor een verfrissende duik en zo een zwembad volledig overbodig maakt. Wanneer je ’s avonds met een glas sangria in de bar zit, zie je de zon langzaam verdwijnen achter de massieve Peña Montañesa. Het perfecte einde van een spetterende dag.

uitvalsbasis Torla, West-Ordesa Nationaal Park (Spanje)

Ons Family Adventure-kamp in Torla bevindt zich letterlijk te midden van de enorme kalkrotsen van het Nationaal Park Ordesa (Unesco Werelderfgoed). Sommige wanden zijn zelfs 1400m hoog! Torla ligt aan het westelijke uiteinde van de prachtige Ordesa kloof midden in de Spaanse Pyreneeën. Het hoeft dus niet te verwonderen dat dit een hemelse locatie is voor canyoning, buitensporten en puur avontuur.

Deze ideale familie-camping, met een zwembad voor klein en groot, heeft een schaduwrijk kampeerterrein tussen oude bomen. Aan de ingang van het terrein kan je tevens terecht in Hotel Ordesa als je op wat meer luxe gesteld bent. Mogelijkheden genoeg ook om te ontspannen na je avontuurlijke dag: onze eigen kamp-bar of de gezellige Spaanse bar naast het zwembad.

Op een hoogte van 900m en omgeven door bergmassieven die je even doen stilstaan, ligt Torla op een werkelijk unieke locatie. In en rond dit prachtige Nationaal Park wacht het avontuur je op.