home
familiereis tubing gids gezinsvakantie tubing familiereis omkaderd familiereis tubing gids wandelreis gezinnen actief nationaal park

EEN EIGEN GIDSENTEAM VOOR DE GEZINSVAKANTIES IN SPANJE

professioneel en enthousiast begeleid tijdens je reis

Zaakvoerders Jeroen en Helena gidsten reeds in 1999 als Licenciaten L.O. met de nodige bergsportkwalificaties hun allereerste avontuurlijke deelnemers door de canyons van de Spaanse Pyreneeën. Wegens gebrek aan degelijke beroepsopleidingen in de sector, startten zij met het intern opleiden van de volgende generatie buitensportbegeleiders. Dit resulteerde na 8 jaar in de X-Academy die het opleiden en kwalificeren van buitensportgidsen als doel heeft, en in de zeer recent mee-opgerichte BACP (Benelux Association of Canyoning Professionals) waar gestreefd wordt naar een Europese gelijkschaling van de beroepsgidsen.

In Lapland en de Himalaya werken we samen met lokale partners en begeleiders.

 

Jeroen Schurmans Productontwikkeling Family Adventure

JEROEN SCHURMANS - Productontwikkeling Spanje & Gidsopleidingen

Zijn passie voor bergsporten en reizen brachten hem ertoe om samen met Helena Debedts in 2004 X-Adventure op te richten (nu LifeLong Exploring). Als licentiaat LO, gebrevetteerd in verscheidene bergsportdisciplines, voormalig medewerker van de Belgische bergsportfederatie en huidig voorzitter van Canyon Team Vlaanderen werkt hij momenteel mee als canyon specialist aan de Europese bergsportopleidingen. Het opleiden van ons hoog gekwalificeerde gidsenteam bundelde hij ondertussen in de X-Academy.

Naast het opleiden en sturen van het ganse gidsenteam is Jeroen ook zelf nog steeds actief als begeleider van de Family Adventure vakanties. Hij gaat ook altijd verder op zoek naar nieuwe streken en uitdagingen om je de wondere wereld van het canyoning te laten ontdekken.

 

veilihgeidscoördinator Family Adventure Maarten

MAARTEN SIMONS

Reeds vanaf het eerste jaar zette Maarten zijn schouders onder de technische en professionele begeleiding van onze avontuurlijke vakanties. Naast zijn job als professioneel brandweerman neemt hij als veiligheidscoördinator sinds drie jaar voortdurend nieuwe activiteiten en ontwikkelingen onder de loep en leidt zo alle Family Adventure reizen in veilige banen.

Als hij niet in de weer is met het opmaken van risico-analyses en het telkens verder verfijnen van de veiligheidsprocedures, vind je Maarten het ganse jaar door in canyons over de ganse wereld.

Dries actieve familie vakantie

DRIES SCHURMANS

Op 17-jarige leeftijd al maakte Dries deel uit van het Family Adventure gidsenteam. Met ruim 10 jaar ervaring groeide hij ondertussen uit tot verantwoordelijke van de Family Adventure reizen in Escalona.

Sinds 2012 werkt Dries ook als vaste medewerker bij LifeLong Exploring waar hij samen met Jeroen werkt aan het verder optimaliseren van de gidsenopleidingen binnen de X-Academy. Hij is er verantwoordelijk voor het goede verloop van het ganse opleidingstraject en wie zin heeft om het gidsenteam te vervoegen, kan dan ook niet om Dries heen.

actieve gezinsreis professioneel gidsenteam

GIDSEN & ANIMATOREN

Na 15 jaar kunnen wij ondertussen rekenen op heel wat vaste waarden binnen ons gidsenteam die je tijdens je avontuurlijke familiereis tegelijk uiterst professioneel en vol enthousiasme begeleiden. Gespecialiseerd of all-round, allen hebben ze een passie voor de bergen gemeen. Van het grootste deel van ons team liet de canyonmicrobe hen gewoon niet meer los nadat ze een eerste keer als deelnemer op vakantie kwamen.

Ook de kwaliteit van ons animatorenteam is een zeer belangrijke pijler van de groepsreizen. Daarom krijgen ook zij een interne opleiding bij Family Adventure.